Messze még a tavasz?!


Bizonytalan, hogy a tavasz mikor jön meg, mert a naptár csak viszonyítási pont, de a valóság az időjáráson múlik. Itt vagyunk január közepén, volt ahol már volt hó ezen a télen, volt ahol még nem is láttak hópelyhet sem. Ennek ellenére mindenki a szezont várja, ami egyes, melegebb helyeken hamarabb, míg a hűvösebb, köztük itt Zircen is nagy valószínűséggel később érkezik. 

Ennek ellenére mégis sokan várjuk, pedig azért ha belegondolunk a télnek is megvannak a maga szépségei. A hó, a síelés, szánkózás, hócsaták, hóbunkerek és további élmények. Persze hátrányai is vannak, de arról most nem írnék le, mert ahány ember, annyifélét tudna felsorolni. 

A tél főként a felkészülés időszaka nekünk horgászoknak, mert azért a szezon közben fogyó kosarakat, horgokat most könnyebb pótolni, könnyebb átnézni a kínálatot, és figyelni az új termékeket. Az orsók és a horgászbotok is megérdemlik a törődést, nem azt mondom, hogy minden nap mondjunk nekik pár szép szót, de kicsit takarítsuk le őket, rakjuk rendbe. 

A zirci Mayer-tó még a jég birodalmában

A tavat körbesétálva nagyon jól ki lehet kapcsolódni 

Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy mik is a terveink a szezonra, mi az ami esetlegesen nagyobb beruházás lesz és hogy erre miként is fogunk tartalékot képezni. Ekkor könnyebb nyugodtabb, letisztult fejjel átgondolni a feladatokat, és tényleg a múltból építkezve a jövőbe nézni. 

Próbálok én is a jövőbe nézni, igyekszem tudatosan megtervezni az évet. Ilyen célom az, hogy a versenyeken csapattárssal indulok, ezáltal sokkal több információból lehet építkezni, és alaposabban lehet a versenyekre felkészülni, ami nagy esélyt ad arra is, hogy még jobb eredményeket érhessek, vagy érhessünk el. Persze azért az év első felében az iskola jobban elfogja vonni a figyelmet az érettségi miatt, viszont ez nem jelenti azt, hogy a horgászatra ne koncentrálnék, mert nekem ez ad rengeteg erőt, magabiztosságot, optimista gondolatokat. 

A versenyeken főként a tavalyi évben az országon "végigsöprő method forradalom" a nyerő módszer, amelyben idén is szeretnék ügyes dolgokat tesztelni és sok halat fogni. De hogy mit hoz a jövő? Mindezt majd elolvashatjátok, ha követetitek 2016-ban is a Zirci Pecás horgászblog oldalát!

Írta: Szakács Krisztián

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések