A rekordok napja a Szarvas-tavon - Egervölgyi Flórián írása

Időnként teret adok más horgászoknak is, hogyha szeretnék az élményeiket megosztani, akkor itt ezt megtehetik. Ha te is szeretnél a Zirci Pecáson szerepelni egy írásban, akár többször is, rendszeresen, akkor jelezz, akár a Facebookon, akár e-mailben: krinya1997@gmail.com
Írj bátran! :)

Most Egervölgyi Flórián írását olvashatjátok: 

2015-ben először indultunk a Szarvas-tóra a barátaimmal. Előtte való napon nagyon nagy dilemmában voltunk a csali, és az etetőanyag kiválasztásakor, ugyanis nem tudtuk igazán, hogy milyen jellegű is legyen az etetőanyag. Azonban sikerült dönteni, és egy hidegvízi etetőanyagot választottunk a Tímár Mix palettájáról.

Reggel nyitásra ott is voltunk, a halőr is megérkezett és napijegyváltás után indult is a peca. Etetőanyagok bekeverése, botok összerakása és felcsalizása. Ezek után már repült is a végszerelék a kiszemelt helyre. Néha feltámadt a szél, volt, hogy csepegett az eső, volt, hogy nem. Barátaimmal vártuk a halakat, és nem kellett várni 5 percet sem, már el is húzta a csalit. Az első hal nekem érkezett.

Életem első compója, a Haldorádó spéci cornra kapott. Ananászos ízesítésben.

Fogtuk a kisebb pontyocskákat, míg egyszer Bendegúznak hatalmas kapása lett pickerbotján. Gondoltuk kisebb ponty, ami elemében volt és elhúzta. Mikor már a 20. percben fárasztott, akkor bizony tudtuk, hogy nem kis hallal van dolga. 45 perces fárasztás után megmerítettük a 7kg-os pontyot. Ami új egyéni rekordja lett.


A tökéletes csalik, amelyek több tavon bizonyították fogósságukat



Bendegúz 7 kg-os pontyával a rengeteget küzdött, már alig bírta a kis 270-es pickerjével a fárasztást, de azért a kitartás meghozta a gyümölcsét

Voltak időszakok, amikor egy megritkultak a kapások, ilyenkor kellett törni a fejünket, hogy mit is esznek a halak. Volt a táskámban egy csomag őrölt ttx, amit összekevertem egy hideg vízi Tímárral és már görbült is a spicc, jöttek is a halak. Bendegúz bekeverte a Haldorádó Vörös Démon etetőanyagot és neki is hihetetlen gyorsan jöttek újra a kapások. Bencének azonban nem, ő egyszerűen semmilyen csalival nem tudott halat fogni. Egész délelőtt próbálkozott, de csak a nap végére tudott eredményt felmutatni.

Ebédidő környékén egyszerre csak elkezdődött szakadni a jégeső, de ez minket nem hozott zavarba, mert a tavon szerencsére van esőbeálló. Ott alatta álltunk, és láttam, hogy kapásom van. Futottam oda, kopogott a fejemen a jég, de egy keményebb, kicsit sétáltatós fárasztás után a jégeső végére, sikerült megszákolni. Mikor megláttam a méreteit, bizony tudtam, hogy ez nem kicsi lesz, hanem nagy. Nagyon nagy. A mérleg 10,40 kg-ot mutatott, ami egyben az új rekordom is lett. Fertőtlenítés, fényképezés után úszott tovább a szabadságban. A hal a ananászos Spéci Cornra kapott 7 mm-es csalitüskén felkínálva.


10,40 kg-os gyönyörű ponty. Az arcomon az erőlködés jelei láthatók. Sajnos nagyhal fogásban nem voltunk gyakorlottak, de majd leszünk… J


C&R ez nálunk már csak természetes, ilyen nagy halnál meg kötelező


Az arcán látszik a büszkeség! 6,50kg-os ponty az új rekordja


Bence pontyával egy időben érkezett egy kis ponty is.
Apa és fia


Bendegúz lezárta a napot egy szép pontyocskával.  Mindenkinek hasonló fogásban gazdag napot kívánok!

Írta: Egervölgyi Flórián

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések