Hogyan éljük túl a napokat peca nélkül?

Eltelt egy hétvége úgy, hogy nem voltam horgászni és már érzem is hiányát. Pedig tudom, hogy lassan itt a szezon vége. Lehet már csak egyet horgászok, de lehet még kétszer, háromszor is a tóparton fogok ülni, és lesni a feederspiccet. Én egyáltalán nem bánnám, ha ez még decemberben is előfordulna, de azért legyen egy kis fehérség karácsonyra.

Hetek jönnek, napok mennek, hamar sötétedik, szinte hazaérek a suliból, és már az is van. Igazán illúzióromboló ez, de túl kell tenni rajta magunkat, és nem szabad engedni annak, hogy beleessünk a szürke hétköznapok „rabságába”. Próbáljuk a napokat kicsit színesen élni, még ha ez nehéz is. Gondolok itt arra, hogy ne azon agyaljunk hétfőn, hogy mikor lesz már péntek. Hanem inkább azon, hogy mivel töltjük a délutánt, hogyan pihenünk, és fokozatosan várjuk a hétvégét, hogy végre mehessünk pecázni. Lehet hétfőn még messzinek tűnik a hétvége, de pillanatok alatt itt lehet, ha kicsit változtatunk a gondolkodásunkon, mert bizony azt mi irányítjuk, igaz olykor mások is próbálják befolyásolni.

Suliban is lehet agyalni

Álmodd az életed, éld az életed, menj horgászni!
A suliban is vannak nehezebb napjaim, sokszor azt érzem, hogy ennek soha nem lesz vége, de azért valahogy mégis eltelik. Persze kellenek hozzá jó osztálytársak is, de azért a gondolatunkban legyen ott peca, mert mégis az az álmunk mindig, hogy akkor pecázzunk, amikor akarunk.

Há' nem? Há' de!

De most már érdemes a kicsit átalakítani a gondolkodásunkat is a horgászatról. Mivel vannak akik idénre letették a horgászbotot, vagy hamarosan lefogják, ezért lassacskán előjöhet a pecaláz. Ez egy súlyos betegség, amely csak horgászattal gyógyítható. Viszont, hogy ezt elkerülhessük, böngészgessünk különböző horgászoldalakat, nézzük az elmúlt szezonokban fogott halakat, beszélgessünk pecáinkról. Minden olyan tevékenységet végezzünk, amiben kicsit újra a vízparton érezhetjük magunkat, mintha már halas lenne a kezünk. Szóval kövesd a Zirci Pecást a télen is, mert tartalom akkor is lesz, itt is, és persze a Facebook oldalon is, minden nap friss képekkel, extra tartalmakkal!


Írta: Szakács Krisztián

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések